11 de desembre 2007

Guillot aconsegueix que s’elimini el Cànon Digital

El senador d’ICV, Jordi Guillot, ha aconseguit que s’elimini el Cànon Digital i es canviï la Llei de propietat d'intel•lectual durant el debat de la Llei de Societat de la Informació que ha tingut lloc avui al Senat. Guillot ha expressat la seva sorpresa davant el fet que aquesta figura “injusta i indiscriminada” no s'hagi sotmès a debat en aquesta llei. “No puc entendre com un element tan polèmic no estigui sotmès a debat”, ha remarcat.

Així, el senador per ICV i secretari general de la formació ecosocialista ha aconseguit que tots els grups parlamentaris del Senat, excepte el PSC, donin suport i hagin aprovat aquest canvi en la Llei perquè en el termini d'un any es modifiqui la Llei de Propietat Intel•lectual i s'elimini el cànon digital.

En referència a aquesta esmena, Guillot ha explicat que recull una moció aprovada pel senat perquè el Govern busqui fórmules alternatives al cànon i protegir així els justs drets d'autor i propietat intel•lectual. Per això Guillot ha proposat reformar la Llei de propietat intel•lectual i que el Senat envïi un missatge a la societat que hem pres nota”.