18 d’abril 2007

Jordi Guillot suggereix al Govern que es replantegi el cànon digital

El senador per l’Entesa i secretari general d’ICV Jordi Guillot ha interpel•lat el ministre d'Indústria en el Ple sobre els problemes que cal resoldre en la Societat de la Informació i concretament li ha plantejat a Joan Clos una revisió del cànon digital, perquè són massa les veus, i molt autoritzades, són més d'un milió de signants de la plataforma “Tots contra el cànon”. Guillot ha dit que “ningú nega el legítim dret a ser retribuït per drets d'autor, però “molts qüestionem si aquest cànon, indiscriminat i injust, que ens castiga a tots per la pirateria d'uns pocs, és l'instrument més adequat i si aquest instrument no causarà un perjudici”.

Sobre el Plan Avanza Jordi Guillot, president de la Comissió de la Societat de la Informació del Senat, ha plantejat a Clos la seva preocupació per a la bretxa digital que es dóna en tant en l’aspecte social, com en el territorial, entre homes i dones, entre generacions i en el món del treball. També el senador de l’Entesa ha incidit en la importància dels costos i la qualitat de la xarxa per a l'accés a la banda ampla.

Respecte a la implantació de la TDT a l'Estat espanyol, Guillot ha suggerit la necessitat d'una exigència de qualitat i diferència en les seves programacions, en la qualitat i la viabilitat de l'oferta.

Jordi Guillot ha demanat també al ministre que “no caigui en la temptació, per moltes pressions que hagi, de deixar en mans de les societats de gestió dels drets d'autor la capacitat de sol•licitar als prestadors de serveis d'Internet la retirada o bloqueig de continguts a la xarxa sense necessitat d'ordre judicial.”