20 de desembre 2007

Guillot celebra que l’esmena contra el canon digital hagi provocat un debat social i polític necessari

El senador d’ICV, Jordi Guillot, s’ha mostrat satisfet del debat social i polític que ha provocat l’esmena a la Llei de propietat intel·lectual que instava a eliminar el canon digital, “encara que finalment no s’hagi aprovat al Congrés”. Així, Guillot ha explicat que l’esmena “tenia la voluntat de reconèixer i preservar tant els drets d’autor com els drets dels consumidors i emplaçar al govern a trobar una alternativa a l’actual cànon digital indiscriminat”. “Proposar un any era un termini més que raonable”, ha afegit.

De la mateixa manera, Guillot ha explicat que l’esmena pretenia qüestionar l’actual cànon per injust i indiscriminat. Per això, ha dit Guillot, “hem emplaçat al Govern a obrir un diàleg amb els sectors implicats per trobar una alternativa al actual cànon digital indiscriminat”.

“En un futur proper serà inevitable la revisió de l’actual cànon així com del paper de les entitats privades de gestió del drets d’autor. El procés es imparable perquè no es qüestionen els legítims dret dels autors ha ser remunerats per copia privada sinó el sistema actual de un cànon indiscriminat, recaptat i gestionat per la SGAE”, ha sentenciat Guillot.

Finalment, pel senador d’ICV, “calia prendre consciència que existeix un conflicte i un rebuig molt extens a l’actual cànon, que la política no pot ignorar”.